Inspiraatiota kodin tapettityyliin leffoista

Jos haluaisit kotiisi aivan uudenlaisen tyylin, muttet oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle, kannattaa lähteä etsimään inspiraatiota leffoista ja tv-sarjoista. Niissä näkyy erilaisia sisustuksia, joista voi hyvin ottaa inspiraatiota myös omaan kotiin. Kodin seinäpintoihin saa helposti uudenlaista ilmettä tapetoimalla. Usein jo yhden tai muutaman tehosteseinän tapetointi tuo kotiin uskomatonta muutosta. Lue inspiroivia vinkkejä tästä artikkelista ja katso seuraavan kerran leffoja tai tv-sarjoja sillä silmällä – tarinoissa vilahtavien kotien sisustus- ja etenkin tapettiratkaisuihin keskittyen! Saatat yllättyä, kuinka paljon inspiraatiota leffat ja tv-sarjat voivatkaan tarjota myös tässä tehtävässä!

Englantilaistyyliset tapetit

Brittileffoja ja -sarjoja katsottaessa katse kiinnittyy usein englantilaistyylisiin, runsaasti kuvioituihin tapetteihin, jotka ovat suoranaisia katseen vangitsijoita. Suomalaisessa kodissa tällainen tapetti saattaa ensin tuntua melko rohkealta valinnalta, mutta ainakin yhdessä tehosteseinässä näyttävä tapetti toimii ja tuo kotiin kaivattua kodikkuutta.

Jos haluat tilata englantilaistyyliset tapetit suoraan kotiisi, kannattaa tutustua Kotitapetti-sivustoon, josta löydät laajan valikoiman erityylisiä tapetteja. Samalla voit tilata myös tapetoinnissa tarvitsemiasi tarvikkeita, joten pääset työn touhuun heti lähetyksen saavuttua kotiisi!

Tutustu esimerkiksi Galerie-tuotemerkin tapetteihin, kuten English Florals – G34320 -tapettiin. Tämä tapetti huokuu brittityyliä ja tuo kotiin näyttävyyttä. Lisäksi tapetin värit ovat myös suomalaiseen kotiin sopivia.

Ripaus retrotyyliä

Moni suomalainen on alkanut vaihtaa kokovalkoista sisustusta persoonallisempaan erilaisia tyylejä yhdistelemällä. Ripaus retrotyyliä onkin nyt erityisen suosittu vaihtoehto. Menneiden aikojen tapahtumia kuvaavat leffat ja tv-sarjat, kuten Sydämen asialla ja Kyläsairaala, voivat saada monen sisustajan kaipaamaan entistä enemmän menneiden aikojen tunnelmaa. Myös ripauksen retrotyyliä saa helposti kotiin valitsemalla tyyliin sopivan tapettiratkaisun.

Kotitapetti-sivustolta löytyy monia retrohenkeä huokuvia tapetteja, kuten Rhododendron, Striped Petal, Acorn Spot, Flower Tile ja Giant Rhododendron. Valitse kotisi väreihin sopiva vaihtoehto ja repäise näyttävästi tapetoidulla retrotyylisellä tehosteseinällä!

Valokuvatapeteilla leffahenkeä

Valokuvatapetit ovat oivallinen vaihtoehto siinä vaiheessa, jos leffoista tai sarjoista nousee esiin jokin tietty teema, jota haluat korostaa kotisi sisustuksessa. Esimerkiksi New York on monien leffojen ja sarjojen tapahtumapaikka ja Kotitapetti-sivustolta löytyykin aiheeseen liittyviä valokuvatapetteja.

Tapetoi seinäsi esimerkiksi keltaisilla ikonisilla takseilla, Vapauden patsaalla tai muilla symbolisilla New Yorkin nähtävyyksillä, jotka vievät ajatuksesi saman tien lempielokuvaasi tai -sarjaasi. Valokuvatapetteja löytyy myös monissa muissa kategorioissa, kuten luontoon ja maisemaan liittyvät valokuvatapetit, eläimiin liittyvät valokuvatapetit ja avaruuteen liittyvät valokuvatapetit. Esimerkiksi Star Wars -fani voi nauttia planeettoja kuvaavalla valokuvatapetilla tapetoidusta seinästä ja eläindokumenttifani seinästä, jossa seikkailevat savannin hurjat pedot.

Lastenhuoneen tapetointi leffahengessä

Myös lastenhuoneen tapetointiin voi hakea inspiraatiota leffoista ja tv-sarjoista. Etenkin monissa amerikkalaisissa leffoissa näkee upeita lastenhuoneita, joista voi saada inspiraatiota oman kullannupun huoneeseeen. Kotitapetin valikoimista löytyy esimerkiksi upeita lapsille suunnattuja valokuvatapetteja.

Lasten valokuvatapettien saralla tarjolla on useita kategorioita, kuten dinosaurukset, söpöt eläimet ja fantasia. Jurassic Park -leffafani löytää valikoimista upeita dinosaurusaiheisia tapetteja, joilla huoneen ilme muuttuu hetkessä. Tapetteja on saatavilla myös räätälöidyillä mitoilla ja niitä on mahdollista rajata. Fantasia-osastolta löytyy esimerkiksi Liisa Ihmemaassa -henkisiä tapetteja, joita käyttämällä lastenhuone muuntautuu hetkessä upeaksi Wonderlandiksi. Söpöt eläimet sopivat erityisesti kaikkein pienimmille lapsille. Kokeile vaikkapa suloisia pupuja lastenhuoneen tehosteseinään.

Myös perinteisten tapettien joukosta löytyy monia lastenhuoneeseen sopivia vaihtoehtoja. Esimerkiksi hempeä Lilly Tree -tapetti tuo lastenhuoneeseen rauhoittavaa, hempeää tunnelmaa. Tutustu myös näihin vaihtoehtoihin sillä silmällä ja hae inspiraatiota leffoista ja sarjoista!

Ellet löydät mieleistäsi vaihtoehtoa valmiiden tapettimallien joukosta, tarjoaa Kotitapetti sinulle myös mahdollisuuden tulostaa tapettiisi unelmiesi mukainen kuva. Tämä vaihtoehto on oivallinen kodin jokaisen huoneen kohdalla.

Reply