Elokuvatähtien salat täydelliseen ihonhoitorutiiniin

Seuratessamme elokuvatähtien elämää parrasvaloissa, ensimmäinen asia, johon usein kiinnitämme huomiota, on se, miten upeana heidän ihonsa hehkuu. Kun mietimme, millaista elämää nämä äärimmäisen kiireiset tähdet viettävät – lyhyistä yöunista ja työn tuomasta stressistä puhumattakaan – voimme vain kysyä mielessämme, mikä näiden näyttelijöiden upean ihon salaisuus on?

Näyttelijän kenties tärkeimpänä työkaluna toimivat heidän omat kasvonsa, joten on ymmärrettävää, että he panostavat ihonhoitoon kaikin mahdollisin keinoin. Onneksi myös me tavalliset tallaajat olemme saaneet osamme näistä salaisuuksista, sillä lukuisat Hollywoodin suurtähdet ovat paljastaneet, millainen ihonhoitorutiini saa heidän ihonsa hehkumaan ja pysymään nuorekkaana.

1. Ihon kuorinta

Monet näyttelijät ja näyttelijättäret vannovat kuorinnan nimeen. Säännöllinen kuorinta auttaa poistamaan iholta epäpuhtauksia ja kuolleita ihosoluja, joka saa ihon näyttämään ja tuntumaan raikkaammalta. Säännöllisen kuorinnan avulla myös ihon omaa väriä on mahdollista tasapainottaa, jolloin iho hehkuu terveempänä ja hyvinvoivana.

2. Ihon kosteutus

Yksikään ihostaan huolehtiva elokuvatähti ei skippaa tätä osaa ihonhoitorutiinissaan. Pitkät työpäivät, stressi, vaihtuvat olosuhteet ja alituinen matkustaminen vaikuttavat ihoon. Jos keho ei saa riittävästi nesteytystä, ensimmäinen kehonosa, mistä se alkaa rokottaa kosteutta, on iho.

Kuiva ja karhea iho ei näytä eikä tunnu hyvältä. Vastoin monia uskomuksia myös rasvoittuva iho tarvitsee kosteutusta, vaikka rutiini tuleekin suorittaa erilaisilla tuotteilla kuivaan ihoon verrattuna. Ranskalaisia on tässä mielessä aina pidetty kauneuden ja terveyden edelläkävijöinä, ja tästä syystä myös Biotherm tarjoaa ihon kosteutukseen runsaasti erilaisia tuotteita, oli ihotyyppisi sitten kuiva, rasvoittuva, ikääntyvä tai sekaiho. Miltäpä kuulostaisi virkistävä seerumi ikääntyvälle ja veltolle iholle tai tehokosteuttava yövoide herkälle sekaiholle?

3. Kasvohieronta

Vaikka Hollywoodin suurnimillä on varaa käydä hierojalla vaikka jopa päivä, kokonaisvaltaisen ja hellävaraisen kasvohieronnan voi suorittaa myös kotona. Yksi kasvohieronnan tärkeimmistä tehtävistä on rentouttaa stressin vaivaamia lihaksia ja vilkastuttaa verenkiertoa. Verenkierron vilkastuminen kasvoille ei suinkaan johda punoittavaan ihoon – päinvastoin, kun veri virtaa myös kasvoilla tehokkaammin, iho ottaa tasaisempaa väriä ja näyttää heleämmältä.

4. Olet, mitä syöt

Iho reagoi merkittävällä tavalla ruokavalioon ja se, mitä laitamme kehoomme suun kautta, näkyy varmasti myös iholla. Esimerkiksi tärkeiden vitamiinien ja mineraalien puute voi johtaa väsyneen näköiseen ja tunkkaiseen ihoon.

Ihon kuntoon voi vaikuttaa pitkälti jo sillä, mitä syö. Tänä päivänä tiedossamme on kymmeniä ihon hyvinvoinnin kannalta tärkeitä superruokia, joiden päivittäinen tankkaaminen saa ihon näyttämään terveemmältä ja kimmoisammalta. Esimerkiksi kasviöljyt, rasvaiset kalat, tumma suklaa, parsakaali, pähkinät, porkkana ja punainen paprika ovat täydellisiä valintoja ihon heleyden ja sisäisen tasapainon palauttamiseksi.

5. Vähemmän on enemmän

Voisi kuvitella, että miljoonia vuodessa tienaavien elokuvatähtien kylpyhuoneiden kaapit pursuavat kymmenistä ja taas kymmenistä eri ihonhoitotuotteista. Monet Hollywoodin tunnetuimmista tähdistä ovat kuitenkin peräänkuuluttaneet sitä, miten täydellinen ja kokonaisvaltainen ihonhoitorutiini ei tarvitse rinnalleen kymmeniä purkkeja ja puteleita.

Jopa dermatologiset tutkimukset ovat samaa mieltä tässä asiassa, sillä liian suuri määrä erilaisia kemikaaleja iholla voi johtaa vain siihen, että iho ärsyyntyy ja alkaa kehittämään erilaisia allergioita. Tässä mielessä vähemmän on todellakin enemmän. Tärkeintä on löytää omalle iholle sopivat tuotteet, joiden lisääminen iholle ei ole liian monimutkaista, jolloin myös omassa ihonhoitorutiinissa on helpompi pysyä päivästä toiseen.

Reply